rsm

DEMİR USLU (6 AYLIK) Uyku Eğitimi

Oğlumuz Demir'in dünyaya gelmesiyle birlikte artık evimizin düzeni, yaşam biçimimiz ve tabiki en başta uyku düzenimiz farklı hale gelmişti. İlk zamanlarda Demir odamızda, yatağımızın yanı başında ki beşiğinde uyuyordu. 15 günlükten beri de emzik kullanmaya başlamıştık. Önceleri herşey güllük gülistanlıktı... çok gazlı bir bebek olmamasının yanı sıra düzenli meme emiyordu, uyku konusunda da pek bir sıkıntımız yoktu, tabi O'nu kucağımızda salladığımız sürece. Demir 2 aylıkken ben ufak çaplı bir nezle geçirince odaları ayırmaya karar verdik ve Demir kendi yatağında yatmaya başladı, tabi kendi yine kucakta sallanıp uykuya daldıktan sonra yatağına koyuyorduk.

Zamanla Demir büyümeye başladı, ağırlaştı ve sallama metotlarımız farklılaşmaya başladı. En son bildiğimiz baş yastığını kendime doğru çevirip koyup ayakta kucağımda o şekilde sallıyordum ve uyuya kalınca yastıktan yatağına aktarıyordum. Tabi tahmin edebilirsiniz ki belim sırtım vücudumun heryeri error vermeye başlamıştı. Sayısız defa yatağa koyunca uyanmalar, hayda en baştan sallamaya başla, ay emziğini düşürdü uyandı derken bir baktık Demir 4,5 aylık olmuş ve en fazla uyuduğu 1,5 saat. Gündüz 30 dakikalık uykuyla yetinen geceleri saat başı çığlık kıyamet uyanıp memede sakinleşen bazen o bile işe yaramayan bir bebek oluvermişti. Bu süre zarfında farklı farklı uyku yöntemlerini anlatan kitaplar okuyordum. Teoride yapmamız gereken herşeyi biliyordum ama ne emziği ne de kucakta sallamayı bırakmaya hazır değildim.

En son bir gece uykusuzluğun ve o dayanılmaz yorgunluğun sebep olduğu sinir haliyle hıncımı herşeyden çok sevdiğim eşim Murat'tan çıkardım. Sebepsiz yere evdeki gerginliğimiz Demir'in gitgide daha da uykusuz kalmasına sebep oluyordu. Gecenin bir yarısı internette profesyonel bir destek ararken Pınar Hanım'ın ismiyle karşılaştım ve hemen sabahına kendisini aradım. Kendisi bana Demir için uygun olan programı yolladı fakat biz tatile gitmek üzereydik. Tatil dönüşü eşimle ortak kararımız sallama sona eriyordu Demir artık yatağında uyumayı öğrenecekti. Kendi başımıza hallederiz biz bu işi o kadar kitaplar okuduk dedik. Evet zorlu bir sürecin ardından Demir sallanmadan emziğiyle yatağında uyuyordu ama hala geceleri sayısız defa çığlık kıyamet ağlıyordu. Uykuya dalana kadar akla karayı seçiyorduk. Allah'ım dedim bir yerde yanlış yapıyoruz ama nerede? Tıkandık kaldık yol alamıyoruz.

Demir 6 aylıkken tekrar Pınar Hanım'la iletişime geçtim çünkü artık pes etmiştik ve çaresiz durumdaydık. Uyku öncesi ritüellerimiz vardı ama bunları daha detaylı ve efektif hale getirdik. Emzirme kurallarımız, ek gıda beslenmesi, uyku saatlerimiz hatta odasında yatağının konumuna kadar herşey düzene girecekti ve herşeyden önemlisi emziğe ELVEDA!! Ne yalan söyleyeyim mucize beklemiyordum tabiki, çok zorlu bir süreç olacaktı ve tek destekçim tabiki eşim Murat'tı. Demir emziksiz yatağında kendi kendine uyku arkadaşı Bibiyle iyi uykular annecim deyip odasından çıktıktan sonra kesintisiz uyuyacaktı öyle mi? Gözümle görsem inanmazdım!

Hiç kolay bir süreç değildi, ilk birkaç gün ailecek çok zorlandık. Bu süreçte vazgeçmeye meyilliğimiz bir geceden sonra Pınar Hanım bizimle tekrar tüm samimiyetiyle, tecrübesiyle ve profesyonelliğiyle uzun uzun konuştu ve bize ihtiyacımız olan yolu gösterdi. Eşim, ben ve Demir sabrettik istikrarlı olduk yolumuzdan hiç dönmedik sonunda dünyalar akıllısı oğlumuz kendi kendine uyumayı öğrendi çünkü Pınar Hanım'ın dediği gibi uyku öğrenilebilir bir davranış. Uykusuz geceler de ne bizim ne de dünyalar tatlısı bebişlerimizin kaderi. Bugün Demir tam 8 aylık ve geldiğimiz nokta inanılmaz. Artık eşimle kendimize ayıracak bolca vaktimiz var ama herşeyden önemlisi Demir yatağını uyku arkadaşını severek bilinçli bir şekilde mışıl mışıl uyuyor. İyi ki sizi tanımışız Pınar Hanım. Her mesajıma her aramama sakinlikle içtenlikle cevap verdiniz hala da veriyorsunuz. Demir'e büyüyünce mutlaka sizden bahsedeceğiz. Tekrar teşekkürler. İyi ki varsınız.

Sevgilerle,

Gizem - Murat - Demir USLU

geri
WhatsApp Destek İletişim