Aile Yatağı Bebeğinizle birlikte mi uyuyorsunuz?


Aile Yatağı Bebeğinizle birlikte mi uyuyorsunuz?

Siz de bebeğiyle birlikte uyuyan anne-babalardansanız ve bu durumdan memnunsanız, sıcacık aile yatağınızda uyumaya devam edin. Bebeğiniz mutluysa ve uykusunu alıyorsa, siz de yatağınızı Onunla paylaşmaktan zevk alıyorsanız bu durumu değiştirmeniz için hiçbir neden yok.
Fakat şunu bilmelisiniz ki, ilk aylarda bebeğinizle aynı yatağı paylaşmaya başlarsanız, çok büyük ihtimalle 2 - 3 yaşına kadar bu şekilde devam etmeniz gerekebilir. Birçok anne baba ‘’nasıl olsa zamanı geldiğinde kendi yatağına geçecek, şimdilik yanımda yatsın’’ diyerek bebeklerini yanlarına alırlar. Tüm diğer uyku ilişkilendirmelerinde olduğu gibi, anne babasıyla aynı yatakta yatmaya alışan bebek, uyku ile anne-babanın varlığını bağdaştırır ve onlarsız uykuya dalamaz.
‘’Her zaman uyuması için bebeğimin yanında olabilirim’’ diyor ve bunu garanti edebiliyorsanız, aynı yatakta yatmanın tadını çıkartın. Fakat genellikle işler her zaman beklendiği kadar kolay gitmiyor bu konuda.

Aile yatağının avantajları nelerdir?
Bebeğinizin mis kokusunu içinize çekerek uyumak! Her an ona dokunabilmek, gece boyu size sarılması, öpüşmek, koklaşmak (sadece bebeğinizle, kocanızı unutun bebekli yatakta) . Bundan ötesi var mı?
Kolaylık! Bebeğinizi emzirmek için hafif yan dönmeniz bile yeterli.
İlk aylarda bebek tam uyanmadan emebildiği için hem anne hem de bebek geceleri daha uzun uyuyabilir.

Gelelim dezavantajlarına…
Bebeğiniz sizinle uyumaya alıştığı için, siz olmadan uyuyamaz. İş seyahati, tatil veya bulaşıcı hastalık gibi bebeğinizin yanında olamayacağınız durumlarda sorun yaşanabilir.
Uykuyu sizinle ilişkilendirdiği için, gündüz yanında değilseniz sorun olabilir (bazı bebekler için gündüz anne-baba olmadığı halde onların yatağında yatmak yeterli olabilir).
Bebeğinizin en küçük bir hareketi veya sesi bile sizi uyandırabilir. O uyusa bile siz uyuyamazsınız.
Bebeğiniz küçükken sorun olmaz ama büyüdükçe 2 kişilik yatağı 3 kişi paylaşıyor olmak haliyle yer sıkıntısına neden olur.
Yaşı gereği artık gece beslenmesine ihtiyaç duymasa da, kaynak yanında olunca bazen saat başı bile uyanıp sırf keyif için emmek isteyebilir.
Yatağınız artık eşinizle sizin özel alanınız değil, bir aile yatağıdır. Ve tabii ki aile yatağının da bir adabı vardır.
Eğer bu zamana kadar bebeğinizle aynı yatağı paylaştıysanız ve herkes ihtiyacı olan uykuyu alabiliyorsa, bu güzel günlerin tadını çıkartın. Biraz daha büyüdüğünde bağlasanız durmaz! Fakat artık O’na kendi odasında bağımsız uyku alışkanlıkları edindirmek istiyorsanız, doğru uyku eğitimi ve biraz sabırla bunu başarabilirsiniz.

geri
WhatsApp Destek İletişim